Spina Bifida Fonds: ‘Nu ook meer aandacht voor oudere spina-bifidapatiënten’

31 oktober 2017

Het Spina Bifida Fonds heeft besloten zich nu ook meer op oudere spina-bifidapatiënten te gaan richten. Fondsvoorzitter Frits van Spaendonck: ‘Door de sterk verbeterde medische en andere zorg voor spina-bifidapatiënten is hun levensverwachting sterk gestegen. Er zijn dus nu meer en vooral ook meer oudere patiënten. Het goede nieuws is dat je met spina bifida nu veel ouder kunt worden dan vroeger. Het lastige is dat ook die patiënten nu veel meer ondersteuning verdienen.
Het Spina Bifida Fonds is zo’n 15 jaar geleden begonnen juist voor jonge patiënten. Want al werd de medische zorg beter en beter, bleef staan dat een jongere met spina bifida natuurlijk veel meer wil zijn dan alleen maar patiënt.

Ons fonds wilde ze met allerlei zaken helpen waardoor het leven ook nog een beetje leuker zou worden.
En dat geldt nu ook steeds meer voor de ouder wordende patiënt. Dat extra beetje levensgeluk willen we natuurlijk ook de ouderen bieden.
Het betekent voor ons dat we harder aan de slag moeten om donateurs te werven, want de jongeren laten we natuurlijk niet in de steek.’

Van Spaendonck hoopt dat het gaat lukken om zo’n duizend extra donateurs te werven. En als er vrijwilligers zijn die daarbij zouden willen helpen…..: info@spinabifidafonds.nl