Het fonds heet nu
‘Spina Bifida Fonds’

We zijn in 2003 begonnen als ‘Stichting Radboud Kleisterlee’, een stichting die zijn naam ontleende aan Radboud, de zoon van oprichter Cor Kleisterlee. Radboud was ook spina-bifidapatiënt en na zijn dood besloot zijn vader ter nagedachtenis een fonds te beginnen om (vooral jonge) spina-bifidapatiënten een extraatje te kunnen geven voor zaken die hun levensplezier kunnen vergroten.
Inmiddels heeft die stichting – voor de herkenbaarheid – een andere naam gekregen: het Spina Bifida Fonds.

Bestuur Spina Bifida Fonds

Frits van Spaendonck, voorzitter
Dienstbaarheid aan de medemens was de levensleuze van Cor Kleisterlee. Toen zijn zoon Radboud, die beperkt was door spina bifida, overleed richtte Cor een stichting op.  Zijn inspirerende voorbeeld maakt het een voorrecht bestuurslid te zijn.

Hans Kruijssen, penningmeester / secretaris
Ons eerste kleinkind heeft spina bifida: een extra sterk argument om me in te zetten voor het prachtige werk van de stichting: een bijdrage leveren aan ontplooiingsmogelijkheden voor jongeren  met beperkingen. Het is de moeite meer dan waard!

SPINA BIFIDA FONDS

Houtwerf 25,
2265 VD Leidschendam

tel. 06 – 52430867
info@spinabifidafonds.nl

bank:
NL97 ABNA 05 05 78 17 43

Niek van Wijk, lid
Oprichter Cor Kleisterlee heb ik jaren geleden leren kennen als voorzitter van het verpleeghuis De Wilbert, waar mijn vrouw Karina destijds werkte. Cor was een van die mensen waar je onmiddellijk een bijzondere band mee opbouwt. Na het overlijden van zijn zoon Radboud heb ik als notaris op zijn verzoek de stichting mogen oprichten.

Rob Gooskens, lid
Als (kinder)neuroloog ken ik de beperkingen die spina bifida met zich meebrengt, maar ook wat er toch nog mogelijk is. Dat het fonds patiënten wil stimuleren wordt steeds belangrijker nu ze door de goede zorg een normale levensduurverwachting kunnen hebben.

Ondersteuning

Rozemarijn van Spaendonck
Spontaan afspreken met vriendinnen, op vakantie gaan of een diploma halen. Voor mij normale dingen, maar voor mensen met spina bifida een grote uitdaging. Om dit ook voor hen mogelijk te maken zet ik mij in voor het fonds.

Jeroen van Wijk
Dat kleine steuntje in de rug dat ons fonds kan geven, kan net een belangrijk verschil maken voor mensen met spina bifida. En de persoonlijke betrokkenheid van de mensen van het fonds maken dat ook ik me graag inzet voor de deze stichting.

Wim Huysman
Na mijn pensionering als bedrijfsadviseur doe ik mee als vrijwilliger, met name voor promotionele activiteiten. Het is een voorrecht om met gemotiveerde vrijwilligers het gedachtegoed van oprichter Cor Kleisterlee voort te zetten.

Cees Brinkhuizen
Onder de indruk van de vele patiënten die, ondanks hun forse handicap, het maximum uit hun mogelijkheden weten te halen, help ik graag mee ze een opsteker te bezorgen.